Här har vi ett gäng björnbärsmuffins som är toppade med smultopping.
Alltså hur gott? Va? Hörde jag jäääättegott?!
Björnbärsmuffins med smultopping
12 stycken
Ingredienser – muffins
- 100 g smör
- 2 dl mjölk, 3%
- 2 ägg
- 1,5 dl rårörsocker
- 0,5 msk vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 200 g björnbär
Ingredienser – smultopping
- 75 g smör, kallt i tärningar
- 1,75 dl fiberhavregryn
- 0,5 dl riven kokos
- 1 dl rårörsocker
- 1 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner mjölken. Ställ åt sidan.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
- Blanda ner smörblandningen i äggvispet och rör om.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd sedan ner det i smeten.
- Nyp samman smöret med resterande ingredienser till smultoppingen.
- Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt och varva smeten med björnbär. Fyll till 2/3 av formen och strö över smultoppingen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Sylwia | Vibrant Food Stories säger
Oh my! Här snackar vi en superwoman! Och vackert recept blev det också 🙂
Krii's Kitchen säger
Haha tack vad du är snäll. ?
lovisa säger
wow, bra jobbat! blev ju, som alltid, himla tjusig(a bilder)t! vad är det för nytt jobb du har månne? kramar!
Krii's Kitchen säger
Tack snälla Lovisa. ? Jag har börjat jobba som grafisk formgivare på en byrå som heter Food&Friends här i Stockholm. Kunderna är enbart mat, dryck och måltidsrelatetade kunder. ✨ Har så sjukt roligt på jobbet att det är snopet när det blir fredag.
Mari Eriksson säger
Ser super gott ut! Jag ska verkligen försöka göra detta!! Allt gott Mari
Krii's Kitchen säger
Ja men gör det! Dom är jättegoda. ?