Här i Göteborg ligger en av mina absoluta favoritbarer (Restaurang Familjen). Barchefen Tom med sina vapendragare är en trollkarl bakom bardisken och alla är så trevliga att man känner sig som hemma direkt.
En av de bästa sakerna att beställa som snacks till drinken är deras chips och friterad surdeg. Alltså friterad surdeg, det låter hur suspekt som helst men man bara dör vad gott det är.
Sist jag var där så fick jag även en vinäger- och dragondipp som var magiskt god och den försökte jag genast att göra här hemma. Den blev väldigt god om jag får säga det själv. Dippa det du känner för i form av chips, grönsaksstavar eller annat passande.
Hoppas att ni får en fin lördagkväll!
Vinäger- och dragondipp
ca 1,5 dl
Ingredienser
- 150 g cream cheese
- 0,5 dl gräddfil
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1,5 tsk färsk dragon
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Finhacka dragonen.
- Blanda samman alla ingredienser noga i en skål och låt stå i kylskåpet någon timme.
Lämna gärna ett svar