Tro det eller ej, men jag har fortfarande inte bestämt vad vi ska äta till dessert på nyår. Det lutar åt att göra denna vaniljpannacotta med passionsfrukt eftersom den är så vansinnigt god och enkel att göra. Förrätten och huvudrätten har vi redan bestämt, men som sagt, desserten är inte helt spikad. Till förrätt gör vi en favorit i repris, crostini med Västerbottenscreme och löjrom. Helt ljuvligt. Till huvudrätt blir det kantarellsoppa med baconströssel och gräslökskräm. Lite champagne och en god flaska Riesling blir nog utmärkt att dricka till.
Vaniljpannacotta med passionsfrukt
12 små glas
Ingredienser
- 2 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 4–6 passionsfrukter
- 2–3 msk strösocker, eller efter smak
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll i grädde, vaniljstång och socker och låt blandningen sjuda på låg värme i ca 3 minuter.
- Ta upp gelatinbladet ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden.
- Ta upp vaniljstången och fördela gräddkrämen i små glas. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills pannacottorna har stelnat.
- Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet och lägg i en kastrull tillsammans med strösockret. Värm tills strösockret har smält och låt sedan kallna.
- Fördela passionsfrukten över den stelnade pannacottan och ställ återigen in i kylskåpet fram till servering.
Recept: Lisa Eisenman Frisk/Monica Eisenman
Ann-Sofi Matsafari
Passionsfrukt är en favorit. Ett nyår gjorde vi en välkomstdrink med passionsfrukt som blev så där livsfarligt god:)
Gott nytt år!
Från sött till salt
Åh det lät gott! Gott nytt år!
karin - trattoria
Ljuvligt!
Från sött till salt
Ja det är den. Gott nytt år! 🙂
Malin
Fantastiskt fit foto och det lät så gott!
Från sött till salt
Tack så hemskt mycket. 🙂