Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Vaniljpannacotta med passionsfrukt
Tro det eller ej, men jag har fortfarande inte bestämt vad vi ska äta till dessert på nyår. Det lutar åt att göra denna vaniljpannacotta med passionsfrukt eftersom den är så vansinnigt god och enkel att göra. Förrätten och huvudrätten har vi redan bestämt, men som sagt, desserten är inte helt spikad. Till förrätt gör vi en favorit i repris. Löjromssnittar med västerbottenskräm. Ljuvligt. Till huvudrätt blir det kantarellsoppa med baconströssel och gräslökskräm. Lite champagne och en god flaska Riesling blir nog utmärkt att dricka till.

Eftersom de sista dagarna på året består i att klura på hur bloggen ska se ut 2014 och min mamma ska få den där kokboken jag inte hann göra färdigt till henne i julklapp så säger jag Gott Nytt År redan nu och hoppas att ni hänger med mig här nästa år också.

 

12 små glas

Vaniljpannacotta
2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker

Garnering
4–6 passionsfrukter
2–3 msk strösocker, eller efter smak

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.

Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll i grädde, vaniljstång och socker och låt blandningen sjuda på låg värme i ca 3 minuter.

Ta upp gelatinbladet ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden.

Ta upp vaniljstången och fördela gräddkrämen i små glas. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills pannacottorna har stelnat.

Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet och lägg i en kastrull tillsammans med strösockret. Värm tills strösockret har smält och låt sedan kallna.

Fördela passionsfrukten över den stelnade pannacottan och ställ återigen in i kylskåpet fram till servering.

 

Recept: Lisa Eisenman Frisk/Monica Eisenman

Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *