Ännu en turborätt att ta till när tiden är knapp och blodsockret har nått bottennivåer. Ugnsbakad falukorv brukar ju funka hos både stor och liten. Här är det en god smakbrytning med honung och ugnsbakade cocktailtomater. Helt enkelt mycket smak för lite tid.
Ugnsbakad falukorv med tomater
4 personer
Ingredienser
- 500 g falukorv
- 500 g cocktailtomater
- 2 krm salt
- 2 msk flytande honung
- 2 msk olivolja
- 1,5 dl riven ost
- 0,5 dl persilja, hackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skölj tomaterna och lägg dom i en ugnsfast form.
- Ringla över honung och olivolja och strö över salt. Rör om så att allt blandas väl.
- Ställ formen i mitten av ugnen och tillaga i 20 minuter.
- Ta ur formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 225°C.
- Skär korven i lagom stora bitar och lägg i formen ovanpå tomaterna och rör om. Strö över den rivna osten och tillaga ytterligare 15 minuter.
- Garnera med hackad persilja och servera med kokt pasta.
Jag lagade denna igår, vad gott! Sällan falukorv slinker ner så enkelt:) Treåringen åt mer än vanligt, och så även de vuxna.
Kul! Och visst är den löjligt enkel? 🙂