• Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Krii's Kitchen

Vardagsmat & Söta bakverk

  • Hem
  • Recept
    • Receptindex
    • Kategorier
      • Mat
        • Fisk, skaldjur
        • Fågel
        • Kött
        • Vegetariskt
      • Sött
        • Bakverk
        • Dessert
        • Glass
        • Godis
        • Saft, sylt, marmelad
      • Bröd
      • Dryck
        • Alkohol
        • Alkoholfritt
      • Smått & Gott
    • Tillfälle
      • Frukost
      • Lunch & Middag
      • Snabblagad mat
      • Festmingel
      • Att ge bort
      • Jul & Advent
    • Säsong
      • Vår & Sommar
      • Höst & Vinter
  • Övrigt
    • Inspiration
    • Utländska mått
  • Om mig, kontakt & Policys
    • Om mig & Kontakt
    • PR- och Reklampolicy
    • Integritetspolicy

Ugnsbakad falukorv med tomater

24 september, 2014 2 Comments

Ugnsbakad falukorv med tomater
Ännu en turborätt att ta till när tiden är knapp och blodsockret har nått bottennivåer. Ugnsbakad falukorv brukar ju funka hos både stor och liten. Här är det en god smakbrytning med honung och ugnsbakade cocktailtomater. Helt enkelt mycket smak för lite tid.

Ugnsbakad falukorv med tomater


Ugnsbakad falukorv med tomater

4 personer

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 500 g cocktailtomater
  • 2 krm salt
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl riven ost
  • 0,5 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skölj tomaterna och lägg dom i en ugnsfast form.
  3. Ringla över honung och olivolja och strö över salt. Rör om så att allt blandas väl.
  4. Ställ formen i mitten av ugnen och tillaga i 20 minuter.
  5. Ta ur formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 225°C.
  6. Skär korven i lagom stora bitar och lägg i formen ovanpå tomaterna och rör om. Strö över den rivna osten och tillaga ytterligare 15 minuter.
  7. Garnera med hackad persilja och servera med kokt pasta.

 

Filed Under: Höst & Vinter, Kött, Lunch & Middag, Mat, Snabblagad mat, Vår & Sommar Tagged With: enkelt, höst & vinter, lunch & middag, pastarätter, snabblagad mat, vår & sommar

Previous Post: « Fantastisk dag med bloggforum
Next Post: Granola med jordgubbar och valnötter »

Reader Interactions

Comments

  1. Gabriella

    7 november, 2014 at 09:18

    Jag lagade denna igår, vad gott! Sällan falukorv slinker ner så enkelt:) Treåringen åt mer än vanligt, och så även de vuxna.

    Svara
    • Krii's Kitchen

      7 november, 2014 at 09:48

      Kul! Och visst är den löjligt enkel? 🙂

      Svara

Kommentera Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Primary Sidebar

Vad söker du?

Filtrera på månad

Filtrera på kategori

Filtrera på taggar

äpple att ge bort bär bröd choklad cocktails & drinkar cupcakes & muffins dessert enkelt festmingel frukost frukt glass glasspinnar godis höst & vinter inspiration jul & advent kakor knäckebröd & skorpor kolor lunch & middag macarons müsli & granola nötter övrigt paj pastarätter photo walk saffran saft sallader scones snabblagad mat snacks soppa svamp sylt & marmelader tårtor tillbehör vår & sommar vegetariskt

Footer

På denna webbplats används cookies. Genom att gå vidare godkänner du användningen av cookies. Cookie-policy

Copyright © 2019 · Krii's Kitchen