Om ni kollat in min gamla Facebooksida så har ni kanske snappat upp att jag hade lite svårt att bestämma vilka glassrecept jag skulle börja med ur boken "Glass". Bad alltså er om hjälp med att helt enkelt ge mig ett sidnummer så att jag fick något att gå på.
Första glassen blev Ananas- och Chilipaletas. Den passar finfint i det varma göteborgsvädret vi har idag. Det var dock lite tendenser till att bli den där saftglassen man minns från barndomen. Det där ni vet när man sög ur all den söta färgade saften och kvar blev bara ofärgad is. Detta var dock mycket godare, men som sagt lite tendenser.
Paletas är förresten samma sak som fruktglasspinnar, men det kanske ni redan förstod, och kommer ursprungligen från Mexico.
Paletas med ananas och chili
ca 6 pinnglassar
0,5 liten ananas
0,5 röd färsk chili
2 dl ananasjuice
Skala och skär ananasen i små tärningar. Kärna ur chilin och hacka den fint. Blanda med ananasen och fördela i glassformar. Häll på juice och ställ in i frysen i ca en timme.
Ta ut formarna och sätt i glasspinnar (har du glasspinnar som sitter fast i formen så behövs inte detta).
Ställ in i frysen över natten.
Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna när de ska ätas.
Förvara glassarna inplastade i frysen eller i en låda med lock.
Recept: Elisabeth Johansson
Lämna gärna ett svar