• Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

Krii's Kitchen

Everyday food & sweet pastries

  • Hem
  • Recept
    • Receptindex
    • Kategorier
      • Mat
        • Fisk, skaldjur
        • Fågel
        • Kött
        • Vegetariskt
      • Sött
        • Bakverk
        • Dessert
        • Glass
        • Godis
        • Saft, sylt, marmelad
      • Bröd
      • Dryck
        • Alkohol
        • Alkoholfritt
      • Smått & Gott
    • Tillfälle
      • Frukost
      • Lunch & Middag
      • Snabblagad mat
      • Festmingel
      • Att ge bort
      • Jul & Advent
    • Säsong
      • Vår & Sommar
      • Höst & Vinter
  • Övrigt
    • Inspiration
    • Utländska mått
    • Vad väger 1 dl?
  • Kontakt

Minipizza med chèvre, persikor och honung

25 juli, 2012 2 Comments

Minipizza med chèvre, persikor och honung
Denna minipizza är så himla god och väldigt uppskattad att bjuda på när man har ”finger food” på menyn. Lätt att mingla omkring med ett glas i ena handen och denna godbit i den andra. Detta är riktig sommarmat eftersom man bör invänta riktigt mogna och söta persikor eller nektariner, annars kan det kvitta. Man kan ju alltid göra dom på annan frukt i så fall. Päron kanske skulle funka?

Denna matbild är med och tävlar på Matgeek, månadens matbild.

 

20 stycken

0,5 pkt jäst
2 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
5 dl vetemjöl special
200 g chèvre
2 persikor i tunna skivor
3 msk rostade pinjenötter
färsk rosmarin
flingsalt
nymald svartpeppar
0,5 dl flytande honung

Smula jästen i en bunke. Häll på det fingervarma vattnet och blanda tills jästen har löst sig. Tillsätt salt och olja och mjölet lite i sänder medan maskinen är igång eller för hand. Knåda degen i maskin i 5 minuter eller för hand i 10 minuter.

Jäs degen under plastfilm i 30 minuter tills den nått dubbel storlek.

Sätt ugnen på 250°C.

Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 20 små bollar och kavla ut till runda bottnar, ca 0,5 cm tjocka.

Lägg dem på bakplåtspapper och fördela chèvre och persikoklyftor över och strö på pinjenötter och rosmarin.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Salta, peppra, droppa över lite honung och servera.

 

Skriv ut receptet:

  • Skriv ut

Filed Under: Festmingel, Mat, Recept, Vegetariskt Tagged With: festmingel, vegetariskt

« Rabarbersylt
Bellini »

Reader Interactions

Comments

  1. Kristin @ The Chocolate Box

    25 juli, 2012 at 19:01

    Yum 😀 Allt med chèvre och honung blir ju himla gott! Love it!

    Svara
    • Från sött till salt

      25 juli, 2012 at 20:24

      Ja visst blir det. 🙂

      Svara

Kommentera Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Footer

Copyright © 2018 · Krii's Kitchen