Denna friska och fruktiga mangokola är nog en av de godaste jag gjort. Någon sa att den nästan kändes nyttig, vilket den tyvärr inte är. Men visst måste man få unna sig lite socker och grädde i vintermörkret?
Mangokola med rostad kokos
ca 80 kolor
Ingredienser
- 75 g glykos
- 500 g strösocker
- 300 g mangopuré
- 250 g vispgrädde
- 50 g smör
- 1,5 dl rostade kokosflakes
Gör så här
- Om du inte hittar färdig mangopuré i affären, mixa mogen färsk eller fryst mango i en mixer. Sila genom en sil för att få en helt slät puré.
- Mät upp samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
- Koka upp och låt koka på hög värme, under full uppsikt. Purén har en tendens att sjunka till botten och brännas, så konstant omrörning rekommenderas.
- Ta av kastrullen från plattan då kolan nått 127°C.
- Häll upp i en form ca 20x20 cm klädd med bakplåtspapper.
- Strö över valfri mängd rostade kokosflakes (krossa dom i handen för mindre flakes) och tryck ner dem lite lätt i kolasmeten.
- Låt kolan svalna i rumstemperatur i ca 5 timmar.
- Skär kolan i bitar och slå in i smörpapper.
- Förvara torrt och svalt.
Lämna gärna ett svar