• Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Krii's Kitchen

Everyday food & sweet pastries

  • Hem
  • Recept
    • Receptindex
    • Kategorier
      • Mat
        • Fisk, skaldjur
        • Fågel
        • Kött
        • Vegetariskt
      • Sött
        • Bakverk
        • Dessert
        • Glass
        • Godis
        • Saft, sylt, marmelad
      • Bröd
      • Dryck
        • Alkohol
        • Alkoholfritt
      • Smått & Gott
    • Tillfälle
      • Frukost
      • Lunch & Middag
      • Snabblagad mat
      • Festmingel
      • Att ge bort
      • Jul & Advent
    • Säsong
      • Vår & Sommar
      • Höst & Vinter
  • Övrigt
    • Inspiration
    • Utländska mått
    • Vad väger 1 dl?
  • Kontakt

Mangokola med rostad kokos

8 december, 2017 1 Comment

Mangokola med rostad kokos
Denna friska och fruktiga mangokola är nog en av de godaste jag gjort. Någon sa att den nästan kändes nyttig, vilket den tyvärr inte är. Men visst måste man få unna sig lite socker och grädde i vintermörkret?


Mangokola med rostad kokos

ca 80 kolor

Ingredienser

  • 75 g glykos
  • 500 g strösocker
  • 300 g mangopuré
  • 250 g vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1,5 dl rostade kokosflakes

Gör så här

  1. Om du inte hittar färdig mangopuré i affären, mixa mogen färsk eller fryst mango i en mixer. Sila genom en sil för att få en helt slät puré.
  2. Mät upp samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
  3. Koka upp och låt koka på hög värme, under full uppsikt. Purén har en tendens att sjunka till botten och brännas, så konstant omrörning rekommenderas.
  4. Ta av kastrullen från plattan då kolan nått 127°C.
  5. Häll upp i en form ca 20×20 cm klädd med bakplåtspapper.
  6. Strö över valfri mängd rostade kokosflakes (krossa dom i handen för mindre flakes) och tryck ner dem lite lätt i kolasmeten.
  7. Låt kolan svalna i rumstemperatur i ca 5 timmar.
  8. Skär kolan i bitar och slå in i smörpapper.
  9. Förvara torrt och svalt.

 

SparaSpara

Skriv ut receptet:

  • Skriv ut

Filed Under: Att ge bort, Godis, Höst & Vinter, Jul & Advent, Sött Tagged With: att ge bort, godis, höst & vinter, jul & advent

« Kanelmaränger
Biscotti med clementin, tranbär och pistaschnötter »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. 2 sorters vaniljkola | Krii's Kitchen skriver:
    11 december, 2017 kl. 07:30

    […] Nu är kolakoken överstökade och det har blivit ett antal hundra kolor i olika smaker. Några har jag gjort tidigare och andra är nya experiment, som t.ex. mangokolan. […]

    Svara

Kommentera Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Vad söker du?

Filtrera på månad

Filtrera på kategori

Footer

Copyright © 2018 · Krii's Kitchen