• Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

Krii's Kitchen

Everyday food & sweet pastries

  • Hem
  • Recept
    • Receptindex
    • Kategorier
      • Mat
        • Fisk, skaldjur
        • Fågel
        • Kött
        • Vegetariskt
      • Sött
        • Bakverk
        • Dessert
        • Glass
        • Godis
        • Saft, sylt, marmelad
      • Bröd
      • Dryck
        • Alkohol
        • Alkoholfritt
      • Smått & Gott
    • Tillfälle
      • Frukost
      • Lunch & Middag
      • Snabblagad mat
      • Festmingel
      • Att ge bort
      • Jul & Advent
    • Säsong
      • Vår & Sommar
      • Höst & Vinter
  • Övrigt
    • Inspiration
    • Utländska mått
    • Vad väger 1 dl?
  • Kontakt

Kycklingsoppa med ingefära

17 februari, 2013 3 Comments

Kycklingsoppa med ingefära
Detta är en kycklingsoppa som är lite mer som en gryta eftersom riset suger upp den goda skyn. Du svänger snabbt ihop den till middagen efter jobbet och den smakar som om du stått i flera timmar och fixat.

 

4 personer

600 g kycklingfilé
1 rödlök
3 morötter
smör till grytan
5 dl vatten
1,5 dl matlagningsgrädde
2 tärningar hönsbuljong eller 3 msk fond
5–7 cm färsk ingefära
3 tsk ketjap manis eller annan soja
flingsalt och nymalen svartpeppar
jasminris
persilja, grovt hackad

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

Hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och kyckling i smöret. Häll på vattnet och grädden. Tillsätt buljongtärningarna eller fonden och morotsstavarna. Skala och riv ner ingefäran. Låt koka upp.

Sänk värmen och smaka av med soja, salt och peppar. Låt soppan småputtra i ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar.

Garnera soppan med hackad persilja och servera den rykande het med jasminris och gärna med ett gott bröd.

 

Recept: Monika Ahlberg

Skriv ut receptet:

  • Skriv ut

Filed Under: Fågel, Lunch & Middag, Mat, Recept, Snabblagad mat Tagged With: lunch & middag, snabblagad mat, soppa

« Blog award
Vaniljkola med havssalt »

Reader Interactions

Comments

  1. afnord.blogspot.com

    22 februari, 2013 at 09:09

    Ja visst ska det bli jättekul och spännande att få lära sig nya saker. Ser fram emot workshopen massor.
    Kycklingsoppan ser riktigt god ut, ska kanske testa ikväll 🙂
    /Helena

    Svara
    • Från sött till salt

      22 februari, 2013 at 19:52

      Ja den rekommenderas. 🙂

      Svara

Trackbacks

  1. Vardagsmeny v3 | Krii's Kitchen skriver:
    14 april, 2016 kl. 22:22

    […] – Lammgryta Tisdag: Potatissoppa Onsdag: Krämig laxpasta med spenat och parmesan Torsdag: Kycklingsoppa med ingefära […]

    Svara

Kommentera Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Footer

Copyright © 2018 · Krii's Kitchen