Denna kyckling med sambal oelek är väldigt lätt att göra. Få ingredienser och bara att röra ihop passar som handen i handsken en stressig vardagkväll. Visst, den tar ca 40 minuter i ugnen men då kan ju du göra annat. Jag tycker väldigt mycket om såsen eftersom den både är gräddig och smakrik och även hos lilla M går den hem.
4–6 personer
1 kg kycklinglårfilé
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
0,25 dl soja
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Blanda övriga ingredienser och häll över kycklingfiléerna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera med ris eller pasta och en sallad.
Joacim / Matkoma
Ser och låter ju fantastiskt gott, och man måste ju bara älska den här typen av enkla recept med få ingredienser! Ska definitivt lagas!
Från sött till salt
Ja, jag vet. Älskar sånt.
Kommer behöva massor av sådana recept nu när jag ska börja jobba och man hamnar i den där vardagsstressen med hämta/lämna på dagis. Man vill ju hinna umgås de där få timmarna man har innan lilltjejen ska gå och lägga sig.
Joacim / Matkoma
Vi lagade den faktiskt igår när vi kom hem trötta efter helgens bröllopsfirande. Väldigt enkel och med väldigt mycket smak för att vara så enkel. Den här kommer vi laga fler gånger!
Från sött till salt
Vad kul! 😀
Karro
Oj, vad det här är gott! Har lagat den här rätten flera gånger här hemma. Formen står just nu i ugnen, denna gången har vi slängt ner lite färsk vitlök också. Tack för grymt recept!
Från sött till salt
Vad roligt att ni gillar den. Visst är den bekväm att göra och vad gott det låter med lite vitlök i. Det ska jag testa nästa gång. 🙂
Gabriella
Denna typen av recept älskar jag, ensamstående mamma till en treåring. Ska jag definitivt testa, tack!
Från sött till salt
Ja man kan inte annat än älska maträtter som är lite allt-i-ett. Berätta gärna vad treåringen tyckte. 🙂
Gabriella
Treåringen gav sitt godkännande, såsen var god och jag älskar enkelheten i rätten!
Krii's Kitchen
Ja M gillar också denna rätt om jag inte öser på med Sambal Oeleken. 🙂