Denna kyckling med rucolapasta är otroligt god och väldigt lätt och snabb att laga. En rätt som säkerligen kommer uppskattas av alla ni stressade barnfamiljer där ute.
Kyckling med rucolapasta
4 personer
Ingredienser – Kyckling
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 msk smör
- 2 msk rapsolja
- 5–6 kvistar färsk timjan
- 0,5 tsk torkad dragon eller 2 kvistar färsk
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Ingredienser – Rucolapasta
- 500 g pasta, gärna bred bandpasta
- 2 dl crème fraiche
- 50 g rucolasallad
- 1 dl parmesan, riven
- 1 dl pinjenötter
- 2 vitlöksklyftor
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Ingredienser – Snabbstekta körsbärstomater
- 300 g körsbärstomater på kvist
- 3 msk olivolja
- 0,5 tsk strösocker
- flingsalt
Gör så här
- Värm ugnen till 225°C.
- Krydda kycklinglårfiléerna med salt och peppar. Lägg dem tillsammans med smör, olja och örterna i en ugnsfast form och stek i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingen är klar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Mixa crème fraiche med rucolasalladen, den rivna parmesanosten, pinjenötterna och pressade vitlökslyftor. Smaka av med salt och peppar.
- Stek tomaterna hastigt i olivolja. Smaka av med strösocker och flingsalt.
- Blanda samman rucolasåsen med den nykokta pastan.
- Servera genast tillsammans med kycklingen och de varma tomaterna
Recept: Monika Ahlberg
milla
Ser riktigt gott ut helt i mina smaker 🙂
Från sött till salt
Ja helt i mina med. 😉