Jag har länge velat göra Key Lime pie men det har inte blivit av förrän nu. Resultatet blev en ljuvligt krämig och sötsyrlig paj som jag kommer baka om och om igen.
Key Lime pie
6 små portionspajer
Ingredienser – Kexbotten
- 200 g digestivekex
- 100 g smör, smält
- 2 msk strösocker
Ingredienser – Fyllning
- 125 g limesaft (ca 5 st)
+ limezest (av 2 st) - 375 g kondenserad mjölk
- 1 msk vaniljsocker
- 4 äggulor
Gör så här – Kexbotten
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smula kexen och lägg i en bunke ihop med strösockret. Smält smöret och häll det över kexen och blanda väl.
- Fodra portionspajformar, ca 8 cm i diameter, med smulorna och förbaka i ugnen på 175°C i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Gör så här – Fyllning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Raspa limezest från 2 st lime och pressa saften ur alla 5.
- Häll kondenserad mjölk i en bunke och blanda i limesaft, limezest och vaniljsocker, blanda med en slickepott. Blanda försiktigt ner äggulorna och rör till en slät fyllning. Ställ åt sidan i 15 minuter.
- Sila fyllningen i en finmaskig sil och dela upp i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna och servera med vispgrädde.
Karin A
Mums, jag älskar Key Lime Pie! 🙂 Så vacker din blev.
Kram Karin
Från sött till salt
Tack så hemskt mycket, vad glad jag blir! Ja det var verkligen inte sista gången jag gör den desserten kan kag lova. 🙂
Sofie
Hvor ser din key lime pie både smuk og lækker ud!
Från sött till salt
Tack så hemskt mycket! 🙂
Malin - Stjärnflocka
Ser helt underbar ut! Sonen ville baka småpajer efter att ha tittat på hela Sverige bakar. De här kanske vi ska ge oss på då! 🙂
Kram
Från sött till salt
Tack vad snällt sagt. Absolut att ni ska ge er på att baka den. Jättelätt. Lycka till! 🙂
Malin
Jag har aldrig smakat Key lime pie, var det gott?
Från sött till salt
Det var jättegott! Trodde att det skulle bara för syrligt och sött men det var lagom av alla smaker. Den var så lätt att göra också så jag rekommenderar verkligen att testa. 🙂
Mikaela
Hej! Har tänkt prova det här till min födelsedagsmiddag om några veckor, det låter så gott!
Men jag har en fråga om den kondenserade mjölken. Har hört att man ska koka burken i flera timmar innan, när man använder den, men det gör du alltså inte här?
Har dessutom aldrig köpt/använt det innan, har du något märke du rekommenderar? 🙂
Från sött till salt
Hej!
När det gäller Key lime pie så kokar man inte den kondenserade mjölken, det gör man bara när man vill göra den till kolakrämen dulce de leche. Alltså inte 2-4 timmars kokande. Skönt va? 😉 Det märket jag använder här är Törsleffs kondenserade mjölk (sockrad). Finns inget annat i min butik närmast hemma. Lycka till!
Från sött till salt
Du behöver förresten inte väga upp exakt 375 g kondenserad mjölk utan det funkar även finfint med en burk på 400 g.
Mikaela
Åh, tack! Japp, mycket skönt att slippa det 😉
Marie Bergman - Om livet på Cypern
Så gott det ser ut =)
Från sött till salt
Tack! 🙂