En perfekt julklapp är denna knapriga granola med juliga smaker som kanel, ingefära och tranbär. Jättelätt att göra, lagom söt och bättre än att köpa den där dyra varianten i butiken. Vill du ha den extra lyxig, blanda ner lite hackad mörk choklad. Packa den i en fin påse eller burk och ge bort till någon som älskar att äta frukost.
Julkryddad granola
ca 15 dl
Ingredienser
- 2 dl sötmandel
- 2 dl hasselnötter
- 8 dl havregryn
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl kokosflingor
- 1 msk malen kanel
- 0,5 msk malen ingefära
- 2 msk råsocker
- 1,5 dl färskpressad äppeljuice
- 0,5 dl solrosolja
- 1 dl torkade tranbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Hacka mandeln grovt och blanda dem med hasselnötter, havregryn, pumpakärnor, kokosflingor, kanel och ingefära i en stor bunke. Tillsätt sockret och rör om.
- Blanda äppeljuice och solrosolja och häll det i bunken. Blanda allting ordentligt med händerna och krama in vätskan.
- Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten och rör om då och då så att granolan inte blir bränd.
- Låt granolan svalna innan du blandar i torkade tranbär och häller upp i en lufttät glasburk.
Anna // brevfranbageriet.se
Väldigt bra julklappstips! Tack!
Från sött till salt
Varsågod! Ja den är toppen att ge bort. 🙂
Ester ❤ ett kreativt liv
Låter gott! Och vilken fin blogg du har! Helt underbara foton 🙂
Från sött till salt
Tack så hemskt mycket! Vad glad jag blir att du gillar den. Ha en fortsatt fin dag. 🙂