Detta är mitt absoluta favoritrecept på ljusa muffins. En jättebra grundsmet som man kan ändra smaksättning på lite som man vill. Här är den bakad som en hallonmuffins i miniformat. En lagom stor munsbit kan jag tycka och är man inte nöjd så kan man ju ta både en och två till.
ca 6 stora, 12 normalstora eller 24 mini
3,5 dl vetemjöl special
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
0,5 dl lemoncurd
0,5 dl hallon
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Sikta genom en sil och ställ åt sidan.
Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, lemoncurd och vispa hastigt ihop.
Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills ingredienserna blandats. Rör inte för mycket.
Varva smeten i muffinsformarna med hallonen så att de är fyllda till 2/3. Ställ dem gärna i en muffinsplåt. Grädda i 20–25 minuter för stora och lite mindre för normalstora. Minimuffinsarna har jag gräddat i ca 15 minuter. Känn efter med en sticka. Den ska inte vara kladdig. Låt svalna på ett galler.
Här har jag spritsat lite vispad grädde med vaniljsocker på toppen.
Lämna gärna ett svar