Planen för helgen är att vi ska sitta och äta denna goda fisksoppa kring vårt nya köksbord. Senast vi åt den var nog på nyårsafton och himmel vad god den är. Man behöver liksom ta till alla mysiga, goda och trevliga saker man kan när vädret är så här gråvitt ute, eller vad säger ni?
Fisksoppa med saffran
4–6 personer
Ingredienser
- 400 g torskfilé
- 500 g laxfilé
- 1 liten purjolök
- 1 liten gul lök
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad basilika
- 3 dl vitt torrt vin
- 2 fiskbuljongtärningar
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl vatten
- 0,5 g/1 krm saffran
Gör så här
- Hacka purjolök och gul lök och fräs den glansig i en gryta.
- Finhacka vitlök och tillsätt den tillsammans med tomatpuré, salt, timjan, basilika, vin och buljongtärning till grytan och låt koka i 2–3 minuter.
- Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Låt det sjuda i 5 minuter.
- Skär fisken i lite större bitar och lägg ner i soppan och låt sjuda ytterligare 7 minuter, eller tills fisken är klar.
- Servera med bröd och kanske en klick aioli eller lite extra kryddgrönt.
Madeleine
Jag lagade en liknande härom veckan! Så gott med saffran i soppan!
Krii's Kitchen
Ja oh ja det är sååå gott! 🙂
Becka
Åh mums!
Krii's Kitchen
Ja den är något extra den där fisksoppan. 🙂
Ledsen att jag inte gett någon respons förrän nu men mitt spam-filter på bloggen hade visst förpassat ditt inlägg till skräpkorgen. 🙁
Ha en finfin helg.
Oslofru
Så gott det ser ut 🙂
Krii's Kitchen
Tack! Vad glad jag blir. 🙂
Ledsen att jag inte ger någon respons förrän nu men mitt spam-filter på bloggen hade visst förpassat ditt inlägg till skräpkorgen. 🙁
Ha en skön helg.
gina
This is my absolutely favorite and I don’t really have a recipe. I’m very excited to find yours!
Krii's Kitchen
Let me know what you think. I just love fish soup with saffron. 🙂
/Ulrica
Kamilla
Perfekt! Detta ska bli dagens middag!
Krii's Kitchen
Men vad kul att höra. Ha en fin vecka. /Ulrica