• Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

Krii's Kitchen

Everyday food & sweet pastries

  • Hem
  • Recept
    • Receptindex
    • Kategorier
      • Mat
        • Fisk, skaldjur
        • Fågel
        • Kött
        • Vegetariskt
      • Sött
        • Bakverk
        • Dessert
        • Glass
        • Godis
        • Saft, sylt, marmelad
      • Bröd
      • Dryck
        • Alkohol
        • Alkoholfritt
      • Smått & Gott
    • Tillfälle
      • Frukost
      • Lunch & Middag
      • Snabblagad mat
      • Festmingel
      • Att ge bort
      • Jul & Advent
    • Säsong
      • Vår & Sommar
      • Höst & Vinter
  • Övrigt
    • Inspiration
    • Utländska mått
    • Vad väger 1 dl?
  • Kontakt

Färsbiffar med italiensk smak och krämig sås

5 december, 2014 Leave a Comment

Färsbiffar med italiensk smak och krämig sås
Förkylningen håller i sig och jag har åkt på ytterligare en släng av feber. Det kändes lite som att det skulle bli en segdragen förkylning det här när den slog klorna i mig för över en vecka sedan.

Oljeelementet, förra årets julklapp, står på max för att värma upp vårt kalla vardagsrum och det visar sig att vattnet i kranen för tillfället är kissgult. När jag ringer och frågar, angående färgen på vattnet, hamnar jag självklart hos en bister gubbe som för dagen tydligen har semester. Han undrar varför jag envisas med att ringa honom, för han är ju faktiskt ledig. Ja, vad säger man? Jag blev kopplad av växeln …

Mitt i allt julstök, med pepparkaksbak och saffransdoftande bullar, så behöver man faktiskt äta lite icke-julig mat eftersom den tiden kommer snart nog ändå. M älskar pasta, ja vilka barn gör inte det, så dessa färsbiffar i krämig sås är något vi kan få henne att pilla i sig. Lite roligare än ”bara” vanliga köttbullar.

Nu ska jag dra filten över mig i soffan och titta lite på skidtävlingarna i Lillehammer.

Ha en fin fredag.

 

Färsbiffar med italiensk smak och krämig sås

4 personer

500 g nötfärs
flingsalt och nymalen svartpeppar
1 tsk rivet citronskal
2 vitlöksklyftor, finriven
olivolja eller smör till pannan

Sås
6 marinerade soltorkade tomater
0,5 kruka färsk basilika
0,5 dl vatten
2,5 dl vispgrädde
flingsalt och nymalen svartpeppar

Blanda färsen med salt, peppar, citronskal och vitlök till en smidig färs. Forma 8 små biffar.

Hetta upp en panna med smör eller olivolja och stek biffarna 3–4 minuter på varje sida.

Hacka tomaterna till såsen i små bitar. Tillsätt dem till pannan tillsammans med grovhackade basilikablad och vattnet. Koka ihop.

Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar, koka upp.

Servera färsbiffarna med nykokt pasta, den krämiga såsen och en rucolasallad.

 

Recept: Monika Ahlberg

Skriv ut receptet:

  • Skriv ut

Filed Under: Kött, Lunch & Middag, Mat, Recept, Snabblagad mat Tagged With: lättlagat, lunch & middag, pastarätter, snabblagad mat

« Bounty wannabe
Vardagsmeny v50 »

Reader Interactions

Kommentera Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Footer

Copyright © 2018 · Krii's Kitchen