Glassäsongen är i antågande och här är årets första recept. Vem som helst kan svänga ihop denna enkla lime- och kokosglass. Ett plus är att du inte behöver någon glassmaskin.
Enkel lime- och kokosglass
4–6 personer
Ingredienser
- 0,5 vaniljstång
- 3 ekologiska äggulor
- 3 msk strösocker
- 2 lime, finrivet skal
- 3 dl vispgrädde
- 50 g vit choklad
- 2 msk riven kokos
Gör så här
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Vispa gulor, strösocker, vaniljfrön och rivet limeskal ljust och krämigt.
- Vispa grädden luftig och vänd sedan ner den i äggsmeten.
- Rosta kokosen gyllenbrun i en torr stekpanna. Akta så att den inte bränns. Häll ut på ett fat för att svalna.
- Hyvla den vita chokladen och vänd ner den tillsammans med rostad kokos i vaniljkrämen, spara lite till garnering.
- Häll upp smeten i en frystålig form eller i mindre portionsformar och garnera med lite rostad kokos och hyvlad choklad.
- Ställ in i frysen några timmar eller över natten.
- Låt glassen stå framme en stund innan den skall ätas så att den mjuknar lite.
Lämna gärna ett svar