Jag älskar scones och afternoon tea. Enligt min mening så är det ett helt fantastiskt påfund, att sitta och äta små goda smörgåsar, scones med clotted cream och allehanda små bakverk. Ja, inte att förglömma är ju även det goda teet. Det passar mig som handen i handsken helt enkelt. Dessa chokladscones bakade jag när jag sist hade afternoon tea hemma och dom smakade fantastiskt. Nästa gång tänkte jag baka ett par scones jag åt på Grand Hôtel i Stockholm. Det var med citron och vallmofrön. Galet goda.
Glöm inte att dina scones är ljuvliga även till helgfrukosten.
Chokladscones
8–10 stycken
Ingredienser
- 7,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl råsocker
- 125 g kallt smör
- 1 ekologiskt ägg
- 2 dl mjölk
- 100 g mörk choklad, grovt hackad
- ägg och råsocker till pensling
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
- Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
- Vispa samman ägg och mjölk.
- Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg och blanda i den grovt hackade chokladen. Platta ut degen till en längd, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker.
- Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Recept: Leila Lindholm
Joanna - by blondie
Vad gott det låter! 🙂
Från sött till salt
Ja det är dom verkligen. 🙂
barabrittiskt
Scones är gott till allt men det ska vara massor av clotted cream. Har faktiskt aldrig provat chokladvarianter.
Från sött till salt
Oh ja, clotted cream. Har ätit det en gång och det var otroligt gott. 🙂