Sist jag bjöd på denna fantastiska saffranskaka så stansade jag ut små runda bitar, helt enkelt för att det såg snyggare ut. Baksidan med det var att jag fick en massa god kaka över, i småbitar. God kaka slänger man inte, så då är cake balls en fantastisk liten "treat" att använda kakrester till.
Du kan använda vilken smak på kaka du vill och det kladdiga du använder för att hålla ihop kaksmulorna kan vara i stort sett vad som helst du tycker om.
Cake balls med saffranskaka och mörk choklad
Ingredienser
- saffranskaka, eller annan sockerkaka
- philadelphiaost, naturell
- mörk choklad
- strössel
Gör så här
- Mixa kakan i en matberedare och tillsätt philadelphiaosten lite i taget (så det inte blir för mycket) och kör till en fast deg, den ska gå att forma utan en massa kladd.
- Rulla till små bollar och ställ in dom i frysen en stund.
- Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa kakbollarna i chokladen, dekorera som du vill och ställ att stelna i kylskåpet.
Lämna gärna ett svar