Blondies är den lite mindre kända släktingen till brownien. Seg, lite kladdig och med vit choklad. En hel ugnsplåt blir det av dessa godbitar så ha många hemma på fika eller frys in. Ja det finns ju inget som säger att du inte kan äta upp allt själv heller för den delen. Jag älskar brownies och gillar även denna "blonda" variant.
Blondies
1 plåt, ca 24 bitar
Ingredienser
- 450 g mjukt smör
- 2 dl strösocker
- 3 dl ljust muscovadosocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 citroner, rivet skal
- 6 ägg
- 7,5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 300 g vit choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt, rör sedan ner rivet citronskal och ett ägg i taget.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.
- Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.
- Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsplåt (med hög kant) och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.
- Pudra gärna över lite florsocker vid servering.
Recept: Leila Lindholm
Lämna gärna ett svar