Något som hör sommaren till är ju självklart glass och det är något jag kommer att ägna mycket tid åt att laga de närmsta tre månaderna.
Här har Linda Lomelino fixat fram det bästa receptet någonsin. Bara 4 ingredienser, inga ägg och inget som ska värmas på spisen eller stå och svälla över natten för bästa konsistens. Här är det björnbärsglass men byt gärna ut bären mot blåbär, hallon eller jordgubbar. Makalöst gott. Jag kommer prova så många varianter av den här jag bara kan komma på.
Björnbärsglass
ca 1 liter
Ingredienser
- 250 g björnbär
- 2 msk pressad citronsaft
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
Gör så här
- Lägg björnbär och citronsaft i en mixer och mixa till en slät puré. Passera genom en sil för att få bort kärnorna.
- Vispa grädden och vänd ner den kondenserade mjölken samt björnbärspurén.
- Kör glassmeten i en glassmaskin tills den är klar. Lägg över den i en burk och ställ in i frysen i ca 3 timmar innan du ska servera den.
- Tips! Du kan rippla lite bärpuré mellan glassen om du vill, det blir både gott och vackert.
Recept: Linda Lomelino
Lämna gärna ett svar