Vi hade lite gamla bananer liggandes i kylskåpet så jag testade att laga banana nut bread. Gott och inte så jättesött. Jag gjorde som Roy Fares och rostade en skiva i ugnen och bredde på lite nutella. Rekommenderas varmt.
Banana nut bread
16 skivor
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 4 bananer
- 1,5 dl valnötter
- 120 g smör, rumsvarmt
- 1,5 dl farinsocker
- 2 ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smöra en avlång bakform, ca 1,5 liter. Mjöla formens kanter lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
- Sikta ner vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
- Mosa bananerna och hacka nötterna. Vispa smör och farinsocker fluffigt i en annan bunke. Vispa ner ett ägg i taget i smörblandningen. Tillsätt de mosade bananerna och de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna. Rör ihop till en slät smet.
- Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40–45 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
- Låt kakan stå i formen i 10 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt svalna.
Recept: Roy Fares
Titti Backström
Hoppas du haft det drägligt trots alla prickar i din omgivning! Har hon det besvärligt, den lilla? Vi kanske ses på någon Hangout snart!?
Från sött till salt
Hallå! Jadå här är det helt ok. Nu har prickarna slutat klia så nu är det inte så farligt. Mest svårt att vabba, jobba och hinna med vår uppgift. 🙂 ja en hangout snart vore fint. Vi ses!