Nu börjar det närma sig sista chansen att göra julklappar att ge bort. Denna äppel- och citronmarmelad rekommenderar jag varmt. Jag har ju rosat det där med att ha citrongräs i saften och jag kan säga att marmeladen mådde sannerligen inte dåligt av det heller. Fantastiskt god.
Äppel- och citronmarmelad
ca 5 dl
Ingredienser
- 1 citron
- 4 äpplen, t.ex. Discovery
- 1 citrongräs
- 2 msk vatten
- 3 dl syltsocker
Gör så här
- Riv citronskalet grovt och skär bort det vita på citronen.
- Skär fruktköttet i bitar. Kärna ur äpplena, klyfta dem och skär klyftorna i tunna skivor.
- Lägg citronskal, citronbitar och äppelskivor i en rostfri kastrull. Dela citrongräset på längden, skölj det och banka på det med ett knivskaft så att aromoljorna frigörs. Lägg citrongräset i kastrullen och tillsätt vattnet.
- Koka upp och låt sjuda tills äppelbitarna börjar bli mjuka, 7–8 minuter. Rör om försiktigt då och då.
- Rör ner syltsockret och låt blandningen koka upp än en gång.
- Ta upp och kasta citrongräset.
- Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma burkar. Låt kallna och förvara sedan burkarna svalt.
Recept: Elisabeth Johansson
Christer
Underbart vacker marmelad 🙂 God Jul!
Från sött till salt
Tack! Gyllengul, vacker och vandinnigt god. 🙂 God Jul!
Sandras Matkrypin
Wow! Både snygg och sådär sötsyrligt go! Det här är en marmelad att lägga på ,minnet 🙂
Från sött till salt
Ja absolut! 🙂